Zbójnickie placki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zbójnickie placki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 kilogram

2 sztuki

50 gramów

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dzień wcześniej namocz grzyby w 0,5 litra wody. Potem ugotuj je w tej samej wodzie.

Krok 2

Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.Cebulę posiekaj i przyrumień.

Krok 3

Do wody z grzybów dodaj cebulę, mięso, grzyby - całość przelej do rondla. Dodaj Fix Gulasz Knorr i duś 1 godzinę na małym ogniu, pod przykryciem.

Krok 4

Ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce i przypraw. Dodaj jajko, mąkę ziemniaczaną i pszenną, wymieszaj. Usmaż placki. Każdy placek polej gulaszem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zbójnickie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zbójnickie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zbójnickie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zbójnickie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zbójnickie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zbójnickie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zbójnickie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zbójnickie placki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Barszcz biały
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej