Fasolka szparagowa z tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka szparagowa z tofu

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

400 gramów

300 gramów

1 łyżeczka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Tofu pokrój na kosteczki, cebulę posiekaj, a czosnek zmiażdż.

Krok 3

Cebulę i czosnek zeszklij na oleju, a następnie wrzuć tofu. Smaż przez ok. 3 minuty.

Krok 4

Fasolce obetnij końcówki, a resztę pokrój i wrzuć do tofu razem z przyprawami. Wymieszaj, dodaj sok z cytryny i zalej wszystko bulionem.

Krok 5

Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj ok. 10 minut, aby fasolka była miękka.

Krok 1

Kostkę Knorr zagotuj z 500ml wody tak aby powstał esencjonalny bulion.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka szparagowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka szparagowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka szparagowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka szparagowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka szparagowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka szparagowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka szparagowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka szparagowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kanapki z twarożkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej