Kulki serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki serowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
135 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

94 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

144 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

460 gramów

15 gramów

1 opakowanie

125 mililitrów

1 sztuka

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, starty ser i Fix Knorr.

Krok 2

W drugiej misce wymieszaj mleko z jajkiem i olejem.

Krok 3

Teraz wlej mleczną mieszankę do mąki i wyrób gładkie ciasto.

Krok 4

Z ciasta formuj małe kulki i układaj je na blaszce wyłożonej pergaminem.

Krok 5

Piecz w temperaturze 180 °C przez 15-20 minut.

1

Opinie o przepisie

  • Magdalena

    Magdalena , 25.01.2021

    Ile należy dodać startego sera?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki serowe  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Fettuccine ze szpinakiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kulki serowe Kulki serowe

Serowe kulki to potrawa, którą możesz przyrządzić na wiele różnych okazji. Sprawdzą się zarówno jako przystawka na przyjęciu, przekąska na piknik lub spotkanie z przyjaciółmi, a także drugie śniadanie do szkoły czy pracy. Do ich przygotowania potrzebujesz jedynie kilku składników: mąki, proszku do pieczenia, jajek, mleka oraz oleju. Oczywiście w kulkach znajdzie się także starty żółty ser, najlepiej typu ementaler lub cheddar, o ostrzejszym, delikatnie orzechowym smaku. Mąkę, proszek oraz ser wymieszaj w misce, a w oddzielnym naczyniu zmiksuj jajka, olej i mleko. Połącz suche składniki z mokrymi i wyrób gładkie, jednolite ciasto. Dłońmi formuj z ciasta niewielkie kulki i układaj na blasze wyłożonej papierem, a następnie piecz przez około 20 minut. Gotowe kulki możesz podawać na kilka różnych sposobów: z sosem pomidorowym, czosnkowym lub z ziołowym dipem przyrządzonym na bazie gęstego jogurtu naturalnego. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.