
Składniki
1 łyżeczka
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
2 łyżki
4 sztuki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść rybę, a następnie pokrój na płaty i przypraw.
Krok 2
Jabłka umyj, obierz i przekrój na ćwiartki.
Krok 3
W rondlu roztop masło* i włóż jabłka. Posyp cukrem, cynamonem i majerankiem, po czym duś około 10 minut.
Krok 4
Rybę oprósz mąką i usmaż na oleju. Podawaj z duszonymi jabłkami. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej