Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

2

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

25 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyrób dokładnie masę mięsną z dodatkiem jajka, rozkruszonych mini kostkami czosnek i pietruszka.

Krok 2

Uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego i smaż na gorącym oleju na rumiano.

Krok 3

W woku lub garnku o grubym dnie ułóż usmażone kotleciki i zalej sosem słodko-kwaśnym Knorr. Duś na małym ogniu przez 10 minut.

Krok 4

Podawaj z ryżem lub makaronem ryżowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Duszone kotlety wieprzowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej