Zawijaski z grillowanej cukinii z czosnkowym serkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijaski z grillowanej cukinii z czosnkowym serkiem

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię pokroić wzdłuż na długie i bardzo cienkie plastry. Lekko zgrillować lub podsmażyć na patelni, aż zmięknie i troszkę się zarumieni.

Krok 2

Kremowy serek wymieszać z czosnkową kostką.

Krok 3

Plastry cukinii smarować czosnkowym serkiem, zwijać w rulonik i spiąć wykałaczką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijaski z grillowanej cukinii z czosnkowym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijaski z grillowanej cukinii z czosnkowym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijaski z grillowanej cukinii z czosnkowym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijaski z grillowanej cukinii z czosnkowym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijaski z grillowanej cukinii z czosnkowym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijaski z grillowanej cukinii z czosnkowym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijaski z grillowanej cukinii z czosnkowym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijaski z grillowanej cukinii z czosnkowym serkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej