Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami
średnie
1 osoba zapisała

Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
4 łyżki
4 sztuki
12 sztuk
1 opakowanie
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i odsącz sałatę, po czym porwij ją na strzępy.
Krok 2
Oliwę wymieszaj z solą i pieprzem.
Krok 3
Pomidora potnij w plastry, a rybę pokrój na kawałki.
Krok 4
Jaja ugotuj w koszulkach.
Krok 5
Na sałacie ułóż na przemian kawałki pstrąga i szparagi. Udekoruj plastrami pomidora i jajkami gotowanymi w koszulkach.
Krok 6
Polej sosem z oliwy i posyp parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej