Filety z łososia z sezamem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety z łososia z sezamem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

null

null

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż sezam na patelni.

Krok 2

Następnie skrop łososia sokiem cytrynowym i oliwą zmieszaną z olejem sezamowym. Przypraw i natrzyj ziołami.

Krok 3

Ułóż rybę na natłuszczonych kawałkach folii aluminiowej, posyp sezamem, owiń folią i piecz około 10 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z łososia z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z łososia z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z łososia z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z łososia z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z łososia z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z łososia z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z łososia z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety z łososia z sezamem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Smażone tofu ze szpinakiem
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej