Filety z piersi drobiowej z brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety z piersi drobiowej z brokułami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 opakowanie

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły ugotuj na półtwardo, aby były sprężyste.

Krok 2

Filety pokrój w kostkę, usmaż i lekko posól. Wymieszaj wszystkie składniki.

Krok 3

Czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 4

Z czosnku, jogurtu i majonezu zrób sos, którym polej całość.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z piersi drobiowej z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z piersi drobiowej z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z piersi drobiowej z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z piersi drobiowej z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z piersi drobiowej z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z piersi drobiowej z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z piersi drobiowej z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety z piersi drobiowej z brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
21 osób ogląda przepis:
Barszcz biały
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej