FLACZKI !!! przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

FLACZKI !!!

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1.3 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Flaki zagotować i pierwszą wodę odlać!! Następnie do flaków dajemy naszą kość (w moim przypadku wieprzową) i gotujemy.Po zagotowaniu dodajemy kostkę wieprzową lub wołową oraz marchew, pietruszkę seler może być natka selera.

Krok 2

Oraz przyprawy ziele angielskie, pieprz ziarnisty, liść laurowy i gotujemy to wszystko do miękkości flaków. W międzyczasie opiekamy na gazie cebulkę i dodajemy ją także do flaków.

Krok 3

Gdy już flaki są miękkie wyciągamy cebulkę i warzywa i seler jeśli był naciowy i zakłócamy mąką i śmietaną. Dodajemy także 1 łyżkę octu i 1 łyżeczkę majeranku i możemy zajadać. SMACZNEGO!!!

It's My Little Yummy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • FLACZKI !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • FLACZKI !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • FLACZKI !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • FLACZKI !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • FLACZKI !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • FLACZKI !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • FLACZKI !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • FLACZKI !!! - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej