Flaki - busecca buciniego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Flaki - busecca buciniego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

30 gramów

500 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Flaki oczyść, sparz pokrój na kwadraty.

Krok 2

Słoninę drobno pokrój, cebulę posiekaj i razem podsmaż na maśle*.

Krok 3

Dodaj flaki i duś je przez godzinę wraz z dodatkiem soli i pieprzu.

Krok 4

Marchew, selera i ziemniaki pokrój na małe kawałki i dodaj do flaków.

Krok 5

Zalej wodą i gotuj około 3 godzin. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Flaki - busecca buciniego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Flaki - busecca buciniego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Flaki - busecca buciniego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Flaki - busecca buciniego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Flaki - busecca buciniego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Flaki - busecca buciniego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Flaki - busecca buciniego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Flaki - busecca buciniego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
18 osób ogląda przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej