Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

3 sztuki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

3 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nózki wieprzowe dokładnie myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy na wolnym ogniu ok 2 godziny.

Krok 2

Marchew i pietruszke obieramy, dodajemy do wywaru i gotujemy jeszcze pół godziny.

Krok 3

Po tym czasie wyjmujemy mięso i marchewkę, rozdrabniamy, rozkładamy do miseczek i zalewamy wywarem. Kiedy przestygnie, wstawiamy do lodówki.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Smażone talarki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej