Amur pieczony w folii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amur pieczony w folii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

12

heart
40 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

202 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

107 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 szczypta

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

4 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego i wypatroszonego amura umyj, a następnie przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Posyp pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 3

Cebulę i pieczarki oczyść, opłucz i pokrój w paseczki.

Krok 4

Natkę posiekaj i dodaj do pieczarek, wymieszaj.

Krok 5

Folię aluminiową wysmaruj tłuszczem, a następnie ułóż na niej rybę. Przełóż ją pieczarkami i cebulą. Zawiń starannie.

Krok 6

Piecz przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopniu.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amur pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amur pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amur pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amur pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amur pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amur pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amur pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amur pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Mazurek miodowo-orzechowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej