Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

7

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 opakowanie

3 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

50 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oliwie. Dodajemy mięso mielone, przeciśnięty czosnek, przyprawy i dusimy wszystko10 min. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.

Krok 2

Dodajemy oczyszczone i pokrojone w spora kostkę papryki oraz sos pomidorowo-śmietanowy. Mieszamy wszystko.

Krok 3

Zapiekamy ok 40 min w 180st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Pieczony klops
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej