
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 pęczek
1 sztuka
450 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno siekamy i szklimy na odrobinie masła.
Krok 2
Dodajemy rozgnieciony i drobno posiekany ząbek czosnku. Całość przesmażamy krótką chwilę.
Krok 3
Dodajemy sos Toscana i doprowadzamy do wrzenia, a następnie minimalizujemy ogień.
Krok 4
Gnocci przygotowujemy zgodnie z instrukcją producenta.
Krok 5
Datowe kluski nakładamy na talerze i polewamy przygotowanym sosem pomidorowym.
Krok 6
Całość posypujemy startym parmezanem i drobno posiekanym czosnkiem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej