
Składniki
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
100 gramów
2 sztuki
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Liście kapusty sparz. Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklij na oleju.
Krok 2
Pokrojone pieczarki podsmaż na maśle, dopraw.
Krok 3
Ryż ugotuj, pomieszaj z cebula i pieczarkami, nałóż na liście kapusty, zawiń.
Krok 4
Na dnie garnka połóż pozostałe liście, ułóż gołąbki, zalej wrzątkiem i gotuj około 20 minut. Pod koniec dodaj pokrojone w kostkę pomidory posiekany koperek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej