Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
56 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

75 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

650 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wymieszaj z Fixem Knorr i jajkiem na jednolitą masę.

Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - Krok 1

Krok 2

Marchew i cebulę obierz, pokrój w kostkę, czosnek posiekaj, a paprykę oczyść i pokrój w paski. Zioła posiekaj.

Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - Krok 2

Krok 3

Na głębokiej patelni przesmaż cebulę z czosnkiem do zrumienienia, dodaj marchew, zioła i paprykę.

Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - Krok 3

Krok 4

Smaż 5 min i dodaj rozdrobnione pomidory z zalewą i wodę, dopraw solą i pieprzem.

Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - Krok 4

Krok 5

Do sosu dodaj uformowane i podsmażone gołąbki i gotuj ok 20 min. na małym ogniu.

Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - Krok 5

Krok 6

Podawaj gołąbki obficie polane sosem.

Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gołąbki bez zawijania w sosie włoskimGołąbki bez zawijania w sosie włoskim

Mięso wymieszaj z Fixem Knorr i jajkiem na jednolitą masę.