Góralskie proziaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Góralskie proziaki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 kilogram

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki zarób dokładnie na jednolite, średnio gęste ciasto.

Krok 2

Podsyp odrobiną mąki, rozwałkuj niezbyt cienko i potnij w kwadraty.

Krok 3

Smaż na patelni lub piecz przez kilka minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Góralskie proziaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Góralskie proziaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Góralskie proziaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Góralskie proziaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Góralskie proziaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Góralskie proziaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Góralskie proziaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Góralskie proziaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej