Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

3 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Olej mieszamy z miodem oraz sosem sałatkowym. Pieczarki obieramy, odcinamy ogonki. Cukinię i paprykę dokładnie płuczemy, z cukinii wydrążamy miąższ. Wszystkie warzywa oraz tofu kroimy w równe kostki (mniej więcej 1 na 1 cm).

Krok 2

Zalewamy przygotowanym sosem i marynujemy przez co najmniej 30 minut. Nadziewamy na przemian na patyczki do szaszłyków.

Krok 3

Pieczemy na grillu do uzyskania pożądanego koloru. W czasie grillowania szaszłyki należy co chwilę przewracać na drugą stronę, gdyż tofu dosyć łatwo przywiera do grilla.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tajska zupa krewetkowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej