Grillowany bakłażan z fix leczo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowany bakłażan z fix leczo

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyc.Pokroic paprykę w kostkę i cukinię.Bakłażana pokroic w plastry,posolic i odstawic do tzw.spocenia.

Krok 2

W małym garnuszku z niewielką ilością wody ugotowac chwilkę paprykę i cukinię do miękkości.Doprawic tymiankiem oraz solą i pieprzem.Fix leczo wymieszac z wodą i w garnku zagotowac chwilę cały czas mieszając.Dodac do warzyw i zamieszac delikatnie.

Krok 3

Bakłażana wytrzec papierowym ręcznikiem.Smażyc na grillu lub patelni grillowej z dwóch stron.Na każdym plastrze układac łyżkę leczo.Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany bakłażan z fix leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany bakłażan z fix leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany bakłażan z fix leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany bakłażan z fix leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany bakłażan z fix leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany bakłażan z fix leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany bakłażan z fix leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowany bakłażan z fix leczo  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej