
Składniki
null
null
0.5 sztuki
1 sztuka
100 mililitrów
1 opakowanie
0.5 pęczka
1 sztuka
null
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka obierz i pokrój w drobną kostkę. Paprykę pokrój w kostkę. Zalej sokiem z cytryny i wstaw do lodówki.
Krok 2
Wymieszaj jogurt, majonez i ketchup, przypraw. Wszystko dokładnie wymieszaj, dodaj 10 kropli tabasco i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Krewetki wsyp do salaterki, dodaj ogórki i paprykę
Krok 4
Posiekaj natkę pietruszki, zalej sosem, dobrze wymieszaj i odstaw na chwilę do lodówki. Dodaj do potrawy.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej