Krewetki w oliwie czosnkowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w oliwie czosnkowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

null

null

0.5 sztuki

3 pęczki

1 sztuka

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki obierz, usuń czarne jelito, umyj i osusz.

Krok 2

Paprykę chili, natkę oraz czosnek posiekaj.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć czosnek oraz chili i chwilę podgrzej.

Krok 4

Teraz dodaj krewetki i smaż przez 2 minuty.

Krok 5

Krewetki rozłóż na talerze, dopraw pieprzem oraz solą, posyp natką i skrop sokiem z cytryny.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w oliwie czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w oliwie czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w oliwie czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w oliwie czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w oliwie czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w oliwie czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w oliwie czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w oliwie czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej