
Składniki
100 gramów
50 gramów
null
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kromki chleba tostowego przekrój po przekątnej na trójkąty (jeśli grzanki mają być podane jako przekąska możesz pokroić je ponownie na mniejsze trójkąciki lub wyciąć z nich różne kształty).
Krok 2
Do miękkiego masła lub margaryny skrusz mini kostkę czosnek Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Ser zetrzyj na tarce, na największych oczkach.
Krok 4
Kromki posmaruj gotowym masłem i włóż do piekarnika. Piecz do uzyskania chrupkości.
Krok 5
Po wyjęciu z piekarnika posyp przygotowanym serem. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej