Grzanki z serem na patelni - z jajkiem i serem | Przepisy.pl pixel

Grzanki z serem

po walijsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

heart
532 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

220 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1079 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

200 gramów

100 mililitrów

2 sztuki

20 mililitrów

1 łyżeczka

2 łyżeczki

50 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W niewielkim rondelku połącz starty ser, crème fraiche, żółtka, majonez Hellmann's, sos Worcester, musztardę oraz mąkę. Wymieszaj wszystko razem i powoli podgrzewaj 2 minuty.

Krok 2

Dodaj mleko i wymieszaj. Zgaś ogień. Mieszaj jeszcze ok. 2 minut, do momentu, gdy sos nabierze aksamitnej konsystencji.

Krok 3

Delikatnie opiecz kromki pieczywa z obu stron. Na każdą kromkę nałóż porcję sosu serowego i rozsmaruj. Kromki pieczywa zgrilluj a następnie ułóż na półmisku, skrop sosem Worcester. Grzanki z serem podawaj z marmoladą chilli.

3

Opinie o przepisie

  • Bibliograjka Miejska Biblioteka Publiczna

    Bibliograjka Miejska Biblioteka Publiczna , 15.07.2021

    Zamierzamy wykorzystać przy najbliższym grillowaniu, sos można zrobić tuż przed rozpoczęciem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jagoda^^ Ktoś

    Jagoda^^ Ktoś , 09.02.2021

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Fijołek

    Magdalena Fijołek , 03.12.2020

    Prosty, szybki przepis na grzanki, podane w niebanalny sposób. Świetna odmiana zwykłych śniadaniowych grzanek.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grzanki z seremGrzanki z serem

Chcesz przyrządzić pyszne danie na bazie pieczywa? Jesteś w dobrym miejscu! Oto receptura na grzanki z serem po walijsku, które zachwycają smakiem i chrupkością. Nie potrzebujesz specjalnych umiejętności, by je przygotować. Zapoznaj się z naszymi wskazówkami, a później ciesz się smacznymi grzankami z serem z piekarnika. Powodzenia!

Dla kogo?

Dla wszystkich miłośników smacznych i szybkich potraw. Grzanka z serem pojawi się na Twoim talerzu w zaledwie pół godziny. Nie czekaj i już teraz rozpocznij kulinarne przygotowania z chrupiącym pieczywem w roli głównej. Dodaj do niego ciągnący się cheddar i zachwyć wszystkich domowników lub gości!

Na jaką okazję?

Serwuj grzanki na patelni z serem na śniadanie, a rozpoczniesz dzień z dobrym humorem. Z łatwością zapakujesz je również do pudełka i weźmiesz ze sobą do pracy. Taki lunch będzie miłą odskocznią od zabieganego dnia. To jak, kiedy serwujesz grzanki z serem z piekarnika?

Czy wiesz, że?

Na liście składników znajdziesz wyjątkowe produkty, które sprawią, że grzanki z serem cheddar nie będą miały konkurencji. Ciągnący się cheddar, kremowe fraiche i aromatyczny Worcestershire – to właśnie z tymi specjałami uzyskasz najlepsze rezultaty na talerzu. Niech grzanki po walijsku z serem oczarują Cię smakiem!

Dla urozmaicenia:

Jeżeli chcesz zmodyfikować przepis na grzanki z serem, to możesz dorzucić do listy składników ulubioną wędlinę lub rukolę. Dobrze sprawdzą się również aromatyczne sosy na bazie jogurtu lub pomidorów. Nie zapominajmy o majonezie! Czyli jednym z podstawowych składników, który połączy użyte produkty i dopełni smak grzanki. Stwórz wymarzoną kompozycję, a potem pochwal się w komentarzu, jak smakowały Ci grzanki z piekarnika z serem z naszego przepisu. Czekamy na Twoją opinię!