
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
200 gramów
100 mililitrów
2 sztuki
20 mililitrów
1 łyżeczka
2 łyżeczki
50 mililitrów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W niewielkim rondelku połącz starty ser, crème fraiche, żółtka, majonez Hellmann's, sos Worcester, musztardę oraz mąkę. Wymieszaj wszystko razem i powoli podgrzewaj 2 minuty.
Krok 2
Dodaj mleko i wymieszaj. Zgaś ogień. Mieszaj jeszcze ok. 2 minut, do momentu, gdy sos nabierze aksamitnej konsystencji.
Krok 3
Delikatnie opiecz kromki pieczywa z obu stron. Na każdą kromkę nałóż porcję sosu serowego i rozsmaruj. Kromki pieczywa zgrilluj a następnie ułóż na półmisku, skrop sosem Worcester. Grzanki z serem podawaj z marmoladą chilli.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grzanki z serem
Chcesz przyrządzić pyszne danie na bazie pieczywa? Jesteś w dobrym miejscu! Oto receptura na grzanki z serem po walijsku, które zachwycają smakiem i chrupkością. Nie potrzebujesz specjalnych umiejętności, by je przygotować. Zapoznaj się z naszymi wskazówkami, a później ciesz się smacznymi grzankami z serem z piekarnika. Powodzenia!
Dla kogo?
Dla wszystkich miłośników smacznych i szybkich potraw. Grzanka z serem pojawi się na Twoim talerzu w zaledwie pół godziny. Nie czekaj i już teraz rozpocznij kulinarne przygotowania z chrupiącym pieczywem w roli głównej. Dodaj do niego ciągnący się cheddar i zachwyć wszystkich domowników lub gości!
Na jaką okazję?
Serwuj grzanki na patelni z serem na śniadanie, a rozpoczniesz dzień z dobrym humorem. Z łatwością zapakujesz je również do pudełka i weźmiesz ze sobą do pracy. Taki lunch będzie miłą odskocznią od zabieganego dnia. To jak, kiedy serwujesz grzanki z serem z piekarnika?
Czy wiesz, że?
Na liście składników znajdziesz wyjątkowe produkty, które sprawią, że grzanki z serem cheddar nie będą miały konkurencji. Ciągnący się cheddar, kremowe fraiche i aromatyczny Worcestershire – to właśnie z tymi specjałami uzyskasz najlepsze rezultaty na talerzu. Niech grzanki po walijsku z serem oczarują Cię smakiem!
Dla urozmaicenia:
Jeżeli chcesz zmodyfikować przepis na grzanki z serem, to możesz dorzucić do listy składników ulubioną wędlinę lub rukolę. Dobrze sprawdzą się również aromatyczne sosy na bazie jogurtu lub pomidorów. Nie zapominajmy o majonezie! Czyli jednym z podstawowych składników, który połączy użyte produkty i dopełni smak grzanki. Stwórz wymarzoną kompozycję, a potem pochwal się w komentarzu, jak smakowały Ci grzanki z piekarnika z serem z naszego przepisu. Czekamy na Twoją opinię!