Grzanki z tofu i bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z tofu i bazylią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 sztuki

null

1 łyżeczka

4 sztuki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser tofu wyjmij z zalewy, pokrój na 4 równe plastry, a następnie nakrop go sosem sojowym z obu stron.

Krok 2

Z chleba odetnij skórki i opiecz w tosterze.

Krok 3

Tak przygotowane kromki chleba natrzyj starannie czosnkiem, a następnie oprósz bazylią i ułóż na prostokątnej blasze.

Krok 4

Na chleb połóż pokrojony serek tofu, a następnie polej keczupem i oprósz wiórkami masła. Takie grzanki zapiekaj w piekarniku przez 10 min w temp. 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z tofu i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z tofu i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z tofu i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z tofu i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z tofu i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z tofu i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z tofu i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z tofu i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Spagetti z tyńczykiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej