
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
5 łyżek
3 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
30 dekagramów
1 sztuka
60 dekagramów
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z piersi kurczaka pokrój w wąskie paski. Marchewkę pokrój w słupki, cebulę w krążki, a czosnek posiekaj.
Krok 2
Olej rozgrzej w rondlu, włóż mięso, zarumień, oprósz solą i pieprzem.
Krok 3
Dodaj cebulę i czosnek, smaż przez chwilę.
Krok 4
Wlej bulion, dodaj pokrojoną marchewkę oraz brokuły, duś 30 minut na małym ogniu.
Krok 5
Masło rozgrzej na patelni, wsyp mąkę, ciągle mieszając lekko zrumień.
Krok 6
Dolej trochę wywaru z duszenia, połącz z gulaszem. Zagotuj, przypraw solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej