Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

5 sztuk

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżki

3 szczypty

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy w kosteczkę, solimy, pieprzymy i obsmażamy na oleju.

Krok 2

Do mięsa wlewamy 4 szklanki wody, dodajemy posiekaną cebulę i grzyby i gotujemy około 1,5 godziny. Jeśli woda się wygotuje, dolewamy więcej.

Krok 3

Odlewamy szklankę sosu z uduszonego mięsa i mieszamy z nim sosy. Wlewamy spowrotem do garnka, dodajemy śmietanę, natkę i tymianek, Gotujemy na małym ogniu około 5 minut i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Kasia G.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej