Gulasz góralski z kiszoną kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz góralski z kiszoną kapustą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

heart
260 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

329 osób wydrukowało

Pobierz pdf

379 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 sztuka

300 gramów

200 gramów

1.5 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę, kapustę przepłucz pod bieżąca wodą, a następnie posiekaj.

Gulasz góralski z kiszoną kapustą - Krok 1

Krok 2

Słoninę pokrój w drobną kostkę, przesmaż w garnku aż wytopi się tłuszcz. Na gorącym tłuszczu przesmaż pokrojone w kostkę cebule a następnie przesmaż mięso oprószone mąką oraz słodką papryką. Całość smaż chwilę.

Gulasz góralski z kiszoną kapustą - Krok 2

Krok 3

Dodaj koncentrat pomidorowy, a następnie kapustę. Całość zalej 500 ml zimnej wody. Dodaj liście laurowe, ziarna ziela i czarnego pieprzu oraz żeby danie miało pełen smak kostkę rosołową wołową Knorr. Całość duś na wolnym ogniu około 40 minut aż sos zgęstnieje, a mięso stanie się miękkie. Podawaj z posypaną natką pietruszki.

Gulasz góralski z kiszoną kapustą - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostre smaki do gulaszu dodaj szczyptę ostrej papryki.

1

Opinie o przepisie

  • Barbara Potrykus

    Barbara Potrykus , 18.02.2020

    pyszne, polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz góralski z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz góralski z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz góralski z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz góralski z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz góralski z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz góralski z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz góralski z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz góralski z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz góralski z kiszoną kapustąGulasz góralski z kiszoną kapustą

Mięso pokrój w kostkę, kapustę przepłucz pod bieżąca wodą, a następnie posiekaj.