Gulasz warzywny z fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz warzywny z fasolą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę odcedź z zalewy. Cebule i czosnek posiekaj, papryki i ziemniaki pokrój w drobną kostkę, pieczarki pokrój w plastry.

Krok 2

Olej rozgrzej, zaszklij cebulę i dodaj czosnek. Dodaj po kilku minutach pieczarki i paprykę, podsmaż na dużym ogniu. Ciągle mieszaj.

Krok 3

Dodaj ziemniaki. dopraw ziołami prowansalskimi i papryką. duś ok 15 min.

Krok 4

zalej Sosem w słoiku Spaghetti Bolognese Knorr.

Krok 5

dodaj opłukaną czerwoną fasolę, zagotuj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz warzywny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz warzywny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz warzywny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz warzywny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz warzywny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz warzywny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz warzywny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz warzywny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kurczak nadziewany
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej