Bezmięsny gulasz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bezmięsny gulasz

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

200

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

3 sztuki

0.5 sztuki

2 łyżeczki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę umyj, poodcinaj końce i pokrój na mniejsze kawałki. Ugotuj w małej ilości wody z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Krok 2

Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski. Cukinię pokrój w dużą kostkę a pora w półplasterki.

Krok 3

Marchewkę , pietruszkę i kapustę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 4

Cebulę pokrój w talarki. Warzywa kolejno zeszklij w rondlu a następnie przełóż do garnka z fasolką.

Krok 5

Pomidory obierz ze skórki i pokrój w dużą kostkę, dodaj do warzyw. Całość duś około 15 minut.

Krok 6

Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw, pieprzem oraz papryką.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bezmięsny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bezmięsny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bezmięsny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bezmięsny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bezmięsny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bezmięsny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bezmięsny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bezmięsny gulasz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej