
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
0.25 sztuki
1 sztuka
1 pęczek
2 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno posiekaj, kapustę pokrój w kostkę o boku 1 cm. Podobnie pokrój mięso.

Krok 2
Smaż kurczaka z cebulą, aż wszystko się zarumieni.

Krok 3
Wlej 300 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i wymieszaj.

Krok 4
Dodaj kapustę i duś wszystko około 15 minut, aż sos zgęstnieje i mięso będzie miękkie. Na końcu dodaj posiekany koperek. Podawaj np. z gotowanymi ziemniakami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz z kurczakiem i kapustą
Jeżeli szukasz pomysłu na rozgrzewający obiad – to danie będzie idealnym wyborem. Gulasz z kurczaka ze słodką kapustą i aromatycznym sosem sprawdzi się nie tylko w czasie jesiennych chłodów, ale zawsze wtedy, gdy będziesz mieć ochotę na łatwy w przyrządzeniu, a w dodatku smaczny posiłek. Przygotowanie gulaszu jest bardzo proste. Wystarczy posiekać cebulę i mięso, a kapustę pokroić w kostkę, wszystko podsmażyć, a następnie dodać wodę i Fix Knorr. Gdy mięso będzie już miękkie, a sos gęsty, dodaj koperek, który nada potrawie niesamowitego aromatu i przypomni zapach lata. Idealnym uzupełnieniem gulaszu będą gotowane ziemniaki, ryż, a nawet kasza, ale z powodzeniem można go podawać również jako samodzielną potrawę. Zaletą tego dania jest także to, że po odgrzaniu nic nie traci ze swoich właściwości smakowych.