
Składniki
300 gramów
200 gramów
2 sztuki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku z szerokim dnem wytop tłuszcz z boczku. Dodaj pokrojoną w półplastry kiełbasę. Wędlinę smaż 2-3 minuty, potem dorzuć pokrojoną w piórka cebulę. Smaż, aż cebula zrobi się szklista.

Krok 2
Całość zalej pomidorami z puszki, dodaj opłukaną w bieżącej wodzie fasolę z puszki. Wszystko gotuj około 5 minut.

Krok 3
Na koniec potrawę dopraw kostką bulionową Knorr.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybka fasolka po bretońsku
Fasolka po bretońsku jest jednym z kulinarnych klasyków ze względu na swój wyrazisty smak i prostotę przygotowania. Zapisz ten przepis, aby poznać sprawdzony sposób jej przyrządzenia. Na początek będziesz potrzebować wędliny, która stanowi bazę tej potrawy. Wędzony boczek umieść w rozgrzanym garnku z szerokim dnem, aby wytopił się z niego tłuszcz, a po chwili dodaj pokrojoną w półplastry kiełbasę wiejską. Cebulę posiekaj w cienkie pióra i dodaj do mięsa w garnku, aby się zeszkliła. Całość zalej passatą lub pomidorami z puszki. Opłucz pod bieżącą wodą białą fasolę z puszki i umieść w garnku z potrawą. Wymieszaj i gotuj przez chwilę, aby składniki dobrze się ze sobą połączyły. Na koniec do przyprawienia użyj pokruszonej śródziemnomorskiej kostki bulionowej. Fasolkę po bretońsku najczęściej podaje się ze świeżym pieczywem – bułką, bagietką lub grubą kromką wiejskiego chleba. Do dekoracji dania wykorzystaj dowolne świeże zioła, np. rozmaryn. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie udane!