Grillowana tortilla z mięsem mielonym: wrapy z grilla | Przepisy.pl pixel

Grillowana tortilla z mięsem mielonym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem i zeszklić. Dodać mięso. Smażyć ok. 5 minut, po czym dodać obrany ze skórki pokrojony w kostkę pomidor. Dodać przyprawy- po szczypcie każdej. Najlepiej kierować się smakiem.

Krok 2

Dusić na małym ogniu, aż odparuje nadmiar płynów, a pomidor utworzy gęsty sos. Dodać posiekaną bazylię. Spróbować i doprawić jeszcze ewentualnie do smaku sola i pieprzem.

Krok 3

Gdy sos mięsno-pomidorowy przestygnie rozłożyć go na placki tortilla. Placki złożyć- najlepiej w kopertę i grillować z obu stron, aż staną się chrupiące i ciepłe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana tortilla z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana tortilla z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana tortilla z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana tortilla z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana tortilla z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana tortilla z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana tortilla z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana tortilla z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej