Hiszpańska zupa z czosnku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska zupa z czosnku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.5 szklanki

null

2 łyżki

8 sztuk

2 łyżki

1 pęczek

2 łyżki

4 szklanki

3 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę pokrój w mniejsze kawałki i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Zrób zasmażkę, rozprowadź bulionem Knorr i gotuj przez 15 minut.

Krok 3

Dodaj wyciśnięty czosnek, śmietanę i starty ser.

Krok 4

Zestaw z ognia rozmieszaj z żółtkiem i aromatyczną zupę czosnkową podawaj od razu na stół.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska zupa z czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska zupa z czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska zupa z czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska zupa z czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska zupa z czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska zupa z czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska zupa z czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska zupa z czosnku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa koperkowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej