Rosół wołowy z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół wołowy z makaronem

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2.5 litra

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obieramy i myjemy warzywa.Układamy w garnku 3 kawałki mięsa wołowego , warzywa, przyprawy, dodajemy 1 łyżeczkę soli . Zalewamy wodą i zagotowujemy. Gdy na powierzchni pojawią się szumowiny, ściągamy je łyżką cedzakową.

Krok 2

Zmniejszamy gaz, dodajemy 2 bulionetki wołowe, 1 łyżeczkę cukru (mięso szybciej zmięknie) i gotujemy pod przykryciem 1,5 godziny na małym gazie.

Krok 3

Podajemy z makaronem Wyjmujemy mięso i marchewkę, kroimy je w kostkę i wkładamy na talerze. Rozlewamy rosół , dekorujemy natką pietruszki

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół wołowy z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół wołowy z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół wołowy z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół wołowy z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół wołowy z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół wołowy z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół wołowy z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół wołowy z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej