Hiszpańskie krokiety z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańskie krokiety z łososiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 plastry

1 szczypta

1 szczypta

0.5 pęczka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

4 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety przytnij tak, aby miały ładny kształt. Resztki posiekaj.

Krok 2

Na oliwie podsmaż czosnek, cebulę, oliwki i natkę razem z okrawkami z filetów z łososia. Odłóż na bok.

Krok 3

Na patelni podsmaż filety.

Krok 4

Posmaruj płaty ciasta filo oliwą. Na każdym plastrze ułóż plaster pomidora, plasterki jajka, filet, kromkę chleba i usmażoną mieszankę.

Krok 5

Zawiń ciasto w zgrabny pakiecik, tak jak polskie krokiety. Smaż na patelni do czasu, gdy zabarwią się na złocisto-brązowe.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańskie krokiety z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańskie krokiety z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańskie krokiety z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańskie krokiety z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańskie krokiety z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańskie krokiety z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańskie krokiety z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańskie krokiety z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej