
Składniki
4 plastry
1 szczypta
1 szczypta
0.5 pęczka
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
4 sztuki
4 sztuki
4 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety przytnij tak, aby miały ładny kształt. Resztki posiekaj.
Krok 2
Na oliwie podsmaż czosnek, cebulę, oliwki i natkę razem z okrawkami z filetów z łososia. Odłóż na bok.
Krok 3
Na patelni podsmaż filety.
Krok 4
Posmaruj płaty ciasta filo oliwą. Na każdym plastrze ułóż plaster pomidora, plasterki jajka, filet, kromkę chleba i usmażoną mieszankę.
Krok 5
Zawiń ciasto w zgrabny pakiecik, tak jak polskie krokiety. Smaż na patelni do czasu, gdy zabarwią się na złocisto-brązowe.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej