Homar au naturel przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Homar au naturel

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

4 łyżki

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żywego homara zwiąż tak, aby w czasie gotowania nie podkurczył szczypców i odwłoka.

Krok 2

Do dużej ilości wrzątku z natką pietruszki, tymiankiem, liściem laurowym i solą wrzuć homara. Gotuj na mocnym ogniu przez 25-30 minut.

Krok 3

Po ugotowaniu homara wyciągnij i odsącz. Natnij głowę, aby wyciekła z niej woda i przekrój go na połowę. Usuń czarne jelito.

Krok 4

Mięso z połówek homara przetnij jeszcze wszerz i ułóż ponownie w skorupie. Serwuj z majonezem albo sosem tatarskim.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Homar au naturel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Homar au naturel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Homar au naturel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Homar au naturel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Homar au naturel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Homar au naturel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Homar au naturel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Homar au naturel - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kanapki z twarożkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej