Indyk orientalny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk orientalny

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

120 mililitrów

2 sztuki

150 gramów

600 gramów

4 łyżki

1 łyżeczka

null

100 gramów

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pierś z indyka na małe kawałki, skrop niewielką ilością oleju i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na 20 minut.

Krok 3

Cebulę skrój w niezbyt grube krążki a następnie dodaj do indyka i smaż dopóki nie zmięknie.

Krok 4

Pieczarki pokrój w cząstki i dodaj do indyka. Po chwili smażenia dosyp fasolę i przypraw chili.

Krok 5

Pod sam koniec dodaj drobno pokrojone pomidory i duś przez chwilę.

Krok 6

Ugotuj ryż z dużą ilością curry, a potem dodaj do niego odrobinę masła. Indyka Podawaj z ryżem.

Krok 2

Następnie smaż mięso na rozgrzanym oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk orientalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk orientalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk orientalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk orientalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk orientalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk orientalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk orientalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk orientalny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej