Jackfruit sosie teriyaki z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jackfruit sosie teriyaki z ryżem

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

30 gramów

500 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż gotuję według instrukcji opakowania. Grzyby namaczam w gorącej wodzie.

Krok 2

Cebulę pokrojoną drobno przesmażam na oleju, dodaje marchewkę pokrojoną w talarki, paprykę kawałki i przesmażam aż warzywa będą aldente. Doprawiam Knorr Przyprawą Pikantna Grubo Mieloną do mięs Knorr, solą. Jackfruit płuczę pod zimną wodą i odsączam.

Krok 3

Na patelni rozgrzewam olej, dodaję jackfruit i przesmażam. Dodaję sos teriyaki, Knorr przyprawę płatki chili z wędzoną papryką, sól. Jackruit przekładam na talerz.

Krok 4

Na tej samej patelni na rozgrzanym oleju przesmażam grzyby które pokroiłam wcześniej. Dodaje łyżkę sosu teryiaki. Ryż podaję z jackfruit, warzywami i grzybami. Dekoruję natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jackfruit sosie teriyaki z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jackfruit sosie teriyaki z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jackfruit sosie teriyaki z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jackfruit sosie teriyaki z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jackfruit sosie teriyaki z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jackfruit sosie teriyaki z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jackfruit sosie teriyaki z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jackfruit sosie teriyaki z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Deser z tapioki
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej