Serowe kotleciki z rozgotowanego ryżu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowe kotleciki z rozgotowanego ryżu

Autor: Aleksandra nerdycook.in

ratingratingratingratingrating

15

heart
54 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

115 osób wydrukowało

Pobierz pdf

220 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 sztuka

1 opakowanie

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj drobno cebulę dymkę oraz łodygę selera naciowego. Żółty ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.

Krok 2

Do ugotowanego ryżu dodaj dymkę, seler naciowy, żółty ser oraz żółtko jajka. Dopraw do smaku płatkami czosnku i chilli oraz solą. Białko przełóż do osobnej miski i lekko roztrzep widelcem.

Krok 3

Uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego, zanurz je w białku a następnie obtocz w serowej panierce.

Krok 4

Rozgrzej patelnię i dodaj olej. Przełóż kotleciki i smaż je na średnim ogniu przez ok 3 - 4 minuty z każdej strony, aż będą złocisto brązowe.

Krok 5

Podawaj z ulubionym sosem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowe kotleciki z rozgotowanego ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowe kotleciki z rozgotowanego ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowe kotleciki z rozgotowanego ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowe kotleciki z rozgotowanego ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowe kotleciki z rozgotowanego ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowe kotleciki z rozgotowanego ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowe kotleciki z rozgotowanego ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowe kotleciki z rozgotowanego ryżu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej