Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Menu dnia

Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 opakowanie

50 gramów

100 gramów

1 opakowanie

80 mililitrów

dekoracje (opcjonalnie):

5 listki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja ugotuj na twardo obierz. Wyjmij kiełbasę z flaka, podziel na mniejsze porcje.

Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - Krok 1

Krok 2

W porcji mięsa zanurz jajko i uformuj kule, starając się, aby mięso dokładnie otoczyło jajo. Kulę panieruj w panierce Knorr. Przed panierowaniem każdej kuli zwilż dłonie – panierka wtedy lepiej przylegnie do mięsa.

Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - Krok 2

Krok 3

Obsmaż na patelni na gorącym tłuszczu ze wszystkich stron.

Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - Krok 3

Krok 4

Dopiecz 5-10 minut w nagrzanym do 180°C piekarniku. W międzyczasie połącz majonez z chrzanem. Gotowe jaja przekrój na pół, ułóż na półmisku wyścielonym liścikami sałaty, podawaj z sosem chrzanowym.

Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej