
Składniki
3 łyżki
0.5 sztuki
0.25 sztuki
5 sztuk
200 gramów
80 gramów
50 gramów
100 mililitrów
1 szczypta
3 sztuki
8 listki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku przesmaż na oliwie cebulę i dodaj małe różyczki kalafiora i brokuł. Następnie dodaj saszetkę Kaszotto Orientalne i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut. Pod koniec gotowania dodaj fasolkę szparagową, groszek i wymieszaj.

Krok 2
Przełóż kaszotto do naczynia do zapiekania lub kilku mniejszych. Zrób wgłębienia i bij w nie jaja.

Krok 3
Zapiekaj w piecu 5-6 minut. Podawaj z jogurtem i posypane kolendrą.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Podobne przepisy
Jaja zapiekane z kaszotto orientalnym
Wstawaj, szkoda dnia! Jeśli dopiero co się obudziłeś i szukasz inspiracji co zjeść na śniadanie, to znalazłeś się w idealnym miejscu i czasie. Zastąp zwykłe kanapki czymś naprawdę ciekawym. Jajka zapiekane z kaszotto orientalnym odnajdą się w roli Twojego towarzysza i pomogą przebrnąć Ci nawet przez poniedziałkowy poranek.
Dla kogo?
Dla wszystkich osób, które uwielbiają smak jajek w każdej odsłonie. Zapiekane smakują jeszcze lepiej!
Na jaką okazję?
Jajka zapiekane z kaszotto orientalnym sprawdzą się w formie śniadania czy ciekawej przystawki. Zaskocz swoich gości prostym, ale efektownym daniem!
Czy wiesz, że?
Aż 8% udziałów w produkcji jajek należy do Polski. W praktyce oznacza to tyle, że co roku produkowane jest około 10 miliardów jaj.
Dla urozmaicenia:
Jajka z kaszotto możesz podawać posypane kolendrą.