Kaczka duszona z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaczka duszona z grzybami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

20 gramów

2 łyżki

300 gramów

null

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaczkę natrzyj solą i czosnkiem, a następnie pokrój na porcje.

Krok 2

Podsmaż na tłuszczu.

Krok 3

Dodaj pokrojoną cebulę i grzyby.

Krok 4

Po chwili podlej wodą i uduś pod przykryciem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaczka duszona z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaczka duszona z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaczka duszona z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaczka duszona z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaczka duszona z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaczka duszona z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaczka duszona z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaczka duszona z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej