Kaczka w maladze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaczka w maladze

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

2 szklanki

8 sztuk

600 gramów

1 opakowanie

16 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sok z cytryny wmieszaj z miodem i solą. Powstała marynatą natrzyj mięso, odstaw na godzinę.

Krok 2

Gotowe usmaż na maśle i przełóż do rondla. Zalej winem i bulionem, gotuj na wolnym ogniu około 60 minut.

Krok 3

Miękkie mięso wyjmij z wywaru, ostudź je i pokrój w plastry. Wywar lekko odparuj.

Krok 4

Żelatynę rozpuść w 3 łyżkach zalewy z ananasa, gdy napęcznieje wlej do wrzącego wywaru.

Krok 5

Białko roztrzep z 2 łyżkami soku z ananasa i również wlej do wywaru, całość zagotuj, przecedź.

Krok 6

Na spód dużego półmiska wlej około 1 cm galarety i odstaw do zamrażalnika na 2 minuty.

Krok 7

Ułóż plastry mięsa, przekładając plastrami ananasa i pomarańczy. W środkach ananasa umieszczaj kolorowe wisienki. Całość przybierz melisą i płatkami migdałowymi. Zalej resztą galarety. Odstaw do całkowitego stężenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaczka w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaczka w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaczka w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaczka w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaczka w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaczka w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaczka w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaczka w maladze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej