Kalafior z krewetkami i pikantnym ziołowym sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalafior z krewetkami i pikantnym ziołowym sosem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

250 gramów

1 szczypta

1 łyżka

6 łyżek

0.5 pęczka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

0.5 pęczka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora opłucz pod zimną wodą i ugotuj w niewielkiej ilości wody z dodatkiem soli.

Krok 2

Do octu dodaj musztardę, pieprz oraz sól. Cały czas mieszaj i dolewaj oliwę.

Krok 3

Estragon i trybulę posiekaj, a dymkę pokrój w plastry.

Krok 4

Zioła oraz dymkę i kapary dodaj do sosu z musztardy i octu. Wszystko wymieszaj.

Krok 5

Kalafiora odsącz, a pomidory pokrój w plastry.

Krok 6

Na półmisku rozłóż na brzegu pomidory, na środku kawałki kalafiora. Polej go sosem i ułóż na nim krewetki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior z krewetkami i pikantnym ziołowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior z krewetkami i pikantnym ziołowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior z krewetkami i pikantnym ziołowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior z krewetkami i pikantnym ziołowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior z krewetkami i pikantnym ziołowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior z krewetkami i pikantnym ziołowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior z krewetkami i pikantnym ziołowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafior z krewetkami i pikantnym ziołowym sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej