Kanadyjka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanadyjka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

1 szklanka

4 sztuki

1 gram

1 szklanka

1 łyżka

1 gram

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpierw zajmujemy cię margaryną. Wkładamy ją do garnka razem z cukrem, cukrem wanilinowym, wodą i kakao, a następnie zaczynamy to wszystko gotować na wolnym ogniu, przez około trzy minuty, stale mieszając. Po ugotowaniu studzimy. Pół szklanki masy odlewamy na polewę. Dodajemy szklankę mąki i rozbełtane żółtka i pozostałe pół szklanki mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy do tego ubite na pianę białka i rodzynki. Pieczemy około pół godziny. Jest to bardzo słodki przepis, ale myślę, że warto go wypróbować. Już sama ilość cukru świadczy o tym, że danie to jest bardzo smaczną bombą kaloryczną, idealną na różne okazje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanadyjka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanadyjka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanadyjka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanadyjka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanadyjka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanadyjka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanadyjka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanadyjka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej