
Składniki
1 łyżka
4 sztuki
1 szczypta
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z kromek dowolnie wybranego pieczywa, za pomocą foremki do kruchych ciasteczek, wycinamy serduszka. Jeżeli nie mamy foremki możemy pobawić się nożem.
Krok 2
Serduszka smarujemy serkiem. Na wierzchu kanapeczki robimy małe ketchupowe serduszko.
Krok 3
Kanapki posypujemy ulubionymi ziołami. Ja użyłam pieprzu cayenne i oregano. Jest to niezwykle prosty w wykonaniu, a ładny w odbiorze prezent dla ukochanej osoby :).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej