Kanapki z boczkiem (kanapka) - blt: z bekonem | Przepisy.pl pixel

Menu dnia

Kanapka BLT z pieczonym boczkiem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 plastrów

1 garść

2 łyżki

2 sztuki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chrupiące, rumiane kromki posmaruj obficie majonezem, połóż na nie liście sałaty. Na sałacie ułóż plastry boczku, pomidorki, rukolę.

Krok 2

Na suchej zimnej patelni obsmaż, powoli, plastry boczku, gdy zrobią się rumiane, boczek przełóż na bok. Na tej samej patelni obsmaż kromki chleba z obu stron.

Krok 3

Kanapkę przykryj drugą kromką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka BLT z pieczonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka BLT z pieczonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka BLT z pieczonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka BLT z pieczonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka BLT z pieczonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka BLT z pieczonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka BLT z pieczonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka BLT z pieczonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej