
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 sztuki
4 łyżki
4 sztuki
0.5 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej grill lub patelnię na średnim ogniu. Posmaruj filety z łososia oliwą z oliwek, dopraw solą, pieprzem, skórką z cytryny, sokiem z cytryny i suszonym (lub świeżym) koperkiem. Umieść filety skórą do dołu na grillu lub patelni i grilluj je przez około 3-4 minuty z każdej strony lub do momentu, aż będą ugotowane i będą łatwo łuszczyć się widelcem. Gdy łosoś będzie już ugotowany, zdjąć go z ognia i odstaw na chwilę.
Krok 2
Przekrój ciabattę lub bagietkę na pół, tak aby kawałki chleba nie rozdzieliły się całkowicie (tworząc kieszeń) i posmaruj wnętrze obfitą ilością majonezu Hellmann's. Ułóż liście sałaty i filety z łososia na majonezie. Dodaj plasterki ogórka, czerwoną cebulę, koperek lub kiełki do smaku.
Krok 3
Podawaj natychmiast z ulubionym dodatkiem, takim jak frytki, sałatka coleslaw lub zwykła zielona sałata.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej