Pasta z chrzanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z chrzanem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

5 sztuk

3 łyżki

1 łyżka

200 gramów

2 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i zetrzyj na tarce. Rokpol również zetrzyj.

Krok 2

Ser zmiksuj z majonezem, jogurtem, cebulą, chrzanem i sosem tabasco.

Krok 3

Plasterki salami pokrój w paski, a korniszony w kostkę.

Krok 4

Dodaj do pasty serowej razem z orzechami.

Krok 5

Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Tartaletki ze szpinakiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej